Követelmények

A legfontosabb: Egy operációs rendszerről nem elég olvasni, nem elég (valahogy) érteni az olvasott vagy hallott dolgokat. Az operációs rendszert használni kell, a hallottakat/olvasottakat ki kell próbálni, és mindenekelőtt feladatokat kell megoldani az operációs rendszer programjainak a segítségével. Gyakorlati foglalkozás hiányában önállóan.

Fokozottan vonatkozik ez a tanult programozási nyelvekre.

A vizsgajegy megszerzéséhez a következő követelményeket kell teljesíteni a félév folyamán:

Az évfolyamzh két részből áll.

Az első - 45 perces - rész megírásában nem használható segédeszköz.

A második - 90 perces - részben mindenki használhat minden magával hozott (kézzel írott vagy nyomtatott) anyagot. Kölcsönadás eközben tilos.

Az évfolyamzh-ra max. 45 pontot lehet kapni. Ennek harmadát a zh első részére, kétharmadát a második részre. Egy megoldásra az első részben max. 3 pontot (igen ritka esetben 4 pontot) lehet elérni. A második részben ugyanez max. 6 (ill. 8) pont.

A következő táblázatban az egyes zh osztályzatokhoz szükséges minimális pontszámok láthatók:

JegyMin.pont%-os telj.
000,0
1511,1
21124,4
31635,6
42248,8
52862,2
5*3577,8

Az esélyegyenlőtlenség és külső segítség akadályozása végett laptop használatát nem engedélyezzük.

Aki bekapcsolt mobiltelefonnal ír ZH-t, az ennek a kiderülésekor befejezi a munkát, és osztályzatot az addigi teljesítményére kap.

A zh feladatokat mindenki névre- és helyre-szólóan kapja meg. A saját érdekében működjön közre a zökkenőmentes lebonyolításban. A puskázás alapos gyanúja is - nehezen javítható - 1-es jegyet eredményez, "csalt" bejegyzéssel az indexben.

A zh-ra mindenki hozza magával a személyi- vagy diákigazolványát !
Személyi- ill. diákigazolvány nélkül nem írhat zh-t senki !

A fentiek alapján megajánlunk - 1-5 közötti - jegyet. Az 1-est (csak) a pótzh-n, az annál jobb jegyet géptermi vizsgán lehet módosítani.
A
vizsgaidőpontok másik lapon (lesznek) láthatók.

A pótzh 60 perces, egyrészes (segédeszköz nélkül). Max. hármast lehet elérni rajta, ami szóbelin "+-2"-vel módosítható. Aki itt ér el nullást, annak nincs további lehetősége javításra.

Aki egyik írásbelire sem jön el, az AM (aláírás megtagadva) minősítést kap az ETR-ben, ilyen esetben az indexébe nem írok semmit, az AM-et a TO jegyzi be.


Csizmazia Albert csa@inf.inf.elte.hu