Pótzh és szóbeli vizsgák időpontjai

Szóbelizni nem kell, ha valaki elfogadja az írásbelire megajánlott jegyet.

Aki nem írt zh-t, vagy nem ért el azon legalább 2-est, az június 16-án (10 órától) a pótzh-t írhatja meg, szóbelivel - enélkül - nem próbálkozhat.

A pótzh-t a Mogyoródi teremben írják (Déli ép. 0.822) jún. 16-án (kedden), 10:15-11:15 között. A pótzh-ra jelentkezni kell, a lap alján látható címre legkésőbb jún. 11-én elküldött levélben (hogy tudjam, kinek nyomtassak zh-t).
A pótzh 60 perces, egyrészes (segédeszköz nélkül). Max. hármast lehet elérni rajta, ami szóbelin "+-2"-vel módosítható.

Szóbelire szintén jelentkezni kell, a lap alján látható email-címre a megfelelő szóbeli előtt legalább két nappal elküldött levélben.

A megajánlott jegy módosítására egyszer jelentkezhet mindenki. Ha jelentkezett, de nem jön el a vizsgára, akkor a megajánlott jegynél eggyel rosszabb lesz a jegye (de legrosszabb esetben 1-es). Ha az így kapott jegy 1-es, akkor ez már csak uv-jeggyel javítható, ha nem 1-es, akkor sehogy sem.

A szóbelin a megajánlott jegy max. +-2-vel módosítható!

A szóbeli időpontok:

IdőpontHely (Déli ép.)
jún. 1012-14PC5 (2.108)
jún. 2412-14PC4 (2.710)
júl. 112-15PC5 (2.108)
Ha valaki a pótzh napján akarna szóbelizni, az legalább három nappal előre jelezze ezt, és levélben egyeztetünk helyet, időpontot.

A szóbeli (géptermi) vizsga

A szóbeli vizsga Unix része egy gyors (IGEN/NEM-es) teszt megírásával kezdődik, segédeszközök használata nélkül. Abban minden jó válasz 1 pontot, minden rossz válasz -1 pontot, a nem megválaszolt kérdés pedig 0 pontot ér. Aki 50 % alatti eredményt ér el (tehát pl. 10 kérdésből kevesebb, mint 5 pontot), annak 1-es az osztályzata, ennél jobb eredménnyel folytathatja csak a vizsgát. A folytatás egy könnyebb és - 2-esnél jobb osztályzatra pályázóknak - egy nehezebb feladat megoldásából áll. A feladatot a lokális Linuxon kell megoldani (ez még változhat!), SZIGORÚAN TILOS a hálózat - külön nem engedélyezett - használata. A könnyebb feladat megoldására 20, a nehezebbre 40 perc áll rendelkezésre. Minden további felhasznált 5 ill. 10 perc eggyel rontja a maximálisan kapható osztályzatot. A feladatmegoldás közben minden hozott segédeszköz ill. a gépen levő Linux szabadon használható.
A tananyagból is kaphat mindenki kérdés(eke)t, ami(k)re azonnal, segédeszköz használata nélkül kell válaszolni.

PHP-ból valami hasonló várható.


Csizmazia Albert csa@inf.elte.hu